Zarząd

Stanowisko: Prezes Zarządu, koordynator projektów

Kwalifikacje: Absolwentka kulturoznawstwa i socjologii Uniwersytetu Marii Curie – Skłodowskiej w Lublinie oraz doradztwa zawodowego na Wyższej Szkoły Nauk Społecznej w Lublinie.

Dodatkowe kursy i szkolenia: Trener/Szkoleniowiec, Szkolenie dla trenerów i trenerek z zakresu rozwijania wrażliwości międzykulturowej, Coaching w edukacji, Szkolenie w zakresie opracowanych narzędzi diagnostycznych i materiałów metodyczno -informacyjnych służących procesowi diagnozowania/bilansowania kompetencji, predyspozycji i zainteresowań zawodowych osób dorosłych, Współpraca pracowników instytucji rynku pracy oraz pomocy integracji społecznej, Ekonomia społeczna szansą na rozwój, Zasady sporządzania wniosków o dofinansowanie POKL, PR- kreowanie wizerunku, zarządzanie kryzysami, Pracownik organizacji medialnej.

Doświadczenie: 15- letnie doświadczenie w animacji lokalnej, 10- letnie doświadczenie w pisaniu i realizacji projektów, 6 -letnie doświadczenie w prowadzeniu warsztatów rozwojowych. Współpracuje z organizacjami pozarządowymi oraz instytucjami oświaty i kultury w ramach działań społeczno – edukacyjnych (m.in. DDK SM “Czechów”, Centrum Edukacji Obywatelskiej, Uniwersytet SWPS, Fundacja Rozwoju Osobistego STUDEO i in.). Stypendystka Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

W Bona Fides zajmuje się działaniami skierowanymi do kobiet z terenu woj. lubelskiego, animacją społeczną i wsparciem organizacji pozarządowych. Koordynatorka VIII, IX i X Forum Kobiet Aktywnych. Trenerka warsztatów dla liderek i animatorek w ramach m.in. Akademii Animatorek Społecznych, Akademii Rozwoju Lidera, Akademii Instruktorek Kultury, Akademii Dziennikarstwa Obywatelskiego. Koordynatorka projektów: “Kobieca Akademia Partycypacji”, “Międzykulturowe Centrum Spotkania Kobiet”, “Kluby Kobiet Aktywnych” i in. W 2019 r. realizowała projekt szkoleniowy „Interdyscyplinarność pomocy jako narzędzie przeciwdziałania przestępczości w województwie lubelskim” współfinansowany ze środków Funduszu Sprawiedliwości. Obecnie zajmuje się koordynacją “Centrum Wsparcia Rodzin”.

Stanowisko: Wiceprezes Zarządu, aktywizacja kobiet, wsparcie organizacji pozarządowych i animacja lokalna, koordynacja projektów

Kwalifikacje: Absolwentka Nauk o rodzinie, Dziennikarstwa i komunikacji społecznej Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II oraz podyplomowych studiów z Zarządzania Gospodarką Społeczna na Uniwersytecie Warszawskim. Ukończyła szkolenia: Zarządzanie projektami PRINCE2® Foundation, Praktyczne aspekty pracy przy zarządzaniu projektami finansowanymi z UE, Zarządzanie projektami według standardu PMI, CERTYFIKOWANY TRENER, Pozyskiwanie środków zewnętrznych-elementy projektowania, Pozyskiwanie środków na działalność społeczną, Liderzy Społeczności Lokalnych, Kształtowanie kompetencji interpersonalnych właściwych dla animatora, Tworzenie i prowadzenie podmiotów ekonomii społecznej, Budowanie potencjału podmiotów ekonomii społecznej.

Doświadczenie: od 2009 pracuje przy projektach współfinansowanych z EFS, FIO, ASOS, Swiss Contribution jako koordynatorka, animatorka, coach, trener. Od lat związana ze Stowarzyszeniem, początkowo jako wolontariusz, a obecnie jako członek zarządu.

W Bona Fides zajmuje się koordynacją Centrum Wsparcia Rodzin oraz obsługą Nieodpłatnego Poradnictwa Obywatelskiego.

Stanowisko: Skarbnik Zarządu, koordynatorka projektów, wsparcie parasolowe dla organizacji pozarządowych, animacja lokalna