INTERDYSCYPLINARNOŚĆ POMOCY JAKO NARZĘDZIE PRZECIWDZIAŁANIA PRZESTĘPCZOŚCI W WOJEWÓDZTWIE LUBELSKIM

Interdyscyplinarność pomocy jako narzędzie przeciwdziałania przestępczości wwojewództwie lubelskim.

Celem głównym projektu „Interdyscyplinarność pomocy jako narzędzie przeciwdziałania przestępczości w województwie lubelskim” jest przeciwdziałanie przyczynom przestępczości poprzez podnoszenia kwalifikacji przez minimum 240 funkcjonariuszy Policji wskazanych przez Komendę Wojewódzką Policji w Lublinie oraz 330 pracowników instytucji pomocowych oraz upowszechnianie znaczenia interdyscyplinarnej pomocy świadczonej osobom pokrzywdzonym i świadkom przestępstw.

• Projekt został wypracowany i będzie realizowany we współpracy z Komendą Wojewódzką Policji w Lublinie, którą będzie aktywnie uczestniczyć w rekrutacji odbiorców działań, bezpłatnie udostępni sale szkoleniowe dla 8 grup szkoleniowych oraz aktywnie, jako partner włączy się w organizację kampanii informacyjno – edukacyjnej.
  • W ramach realizacji projektu na terenie województwa lubelskiego zostaną zorganizowane: 5 konferencji dotyczących przeciwdziałania przestępczości oraz szkolenie 2 dniowe adresowane do kadry pracującej z osobami zagrożonymi popełnieniem przestępstwa, w tym 240 funkcjonariuszy Policji. Ponadto zostaną przeprowadzone specjalistyczne szkolenia skierowane do służb pomocowych na szczeblu wojewódzkim. W projekcie planowane są działania związane ze wzmacnianiem sieci pomocy ofiarom przestępstw poprzez podnoszenie kompetencji kadry pracującej w z osobami pokrzywdzonymi przestępstwem i świadkami w ramach szkoleń. W okresie trakcie realizacji projektu zostanie przygotowana i wdrożona kampania informacyjno – edukacyjna adresowana do społeczności lokalnych, która będzie miała na celu budowanie postaw społecznych ukierunkowanych na przeciwdziałanie przestępczości.
  • KONFERENCJE
    6 grudnia - Lublin, PZMot ul. B. Prusa 8
    7 grudnia - Parczew, ZDZ ul. Harcerska 8
    14 grudnia - Zamość, Hotel Alex, ul. Stefana Okrzei 32